Снимка: БГНЕС

На финала на Европейското първенство в Белград италианките победиха изненадващо с 3:1 гейма досегашния носител на титлата – отбора на Сърбия, който е и настоящ световен шампион. Първенството на Европа се проведе в Румъния, Хърватия, Сърбия и България.

Италия ликува за втори път през това лято. Първо с европейската титла на футболните национали, сега с тази на волейболистките.

Те надиграха на финала силния отбор на Сърбия с 3:1 гейма и то така убедително пред 20 000 сръбски фенове в „Щарк Арена”, че никой не вярваше на очите си до последната точка на четвъртия гейм, завършил с убийственото предимство 25:11, предаде БНР.

С много по-добра организация на играта, съсредоточени и по-хладнокръвни, дамите в адзуро на треньора Давиде Мацанти спечелиха титлата на Европа отново след 12 години.

Сред тях отлично се включи разпределителката Офелия Малинов, чийто произход е български. За най-добра на турнира беше избрана съотборничката й – диагоналът Паола Егону.  

„Не искаме лятото да свършва!”, викаха от радост коментаторите, а някои от тях дори се просълзиха.  

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Коментари Напиши коментар

14

Сюлейман паша

преди 8 месеца

Айдааа,ганчовците долу вече почнаха да се ядат!Спора надхвьрли спорта и премина а расизьм!Повечето даже и не знаят дали бг вообще участва или не?По важното е,че в отбора на победителя има едни лоши черни!А за мене,стария паша е радост и гордост,че туркините загубиха само един мач от общо 8 и са трети в Европа!яКеф!!!Благодаря ви момичета!!!Пак с кеф ще си сьрбам каймаклията кафе!

13

Анонимен

преди 8 месеца

Италия е номер едно.

12

Веселинъ 7112136860

преди 8 месеца

Поздрави за сестрите Етруски. Viva Itaia !