Снимка: Bloomberg L.P.

Отново заради нарастващия брой на новозаразени с коронавирус по света Google отложи пълното завръщане в офисите си.  Компанията обяви, че нейните служители могат да продължат да работят дистанционно до следващата година. Решението идва, след като и други технологични компании като Facebook и Amazon отложиха връщането в офисите, съобщава Bloomberg.

Всички служители на Google в целия свят няма да се налага да се връщат в офисите си най-рано до 10 януари 2022 г., заяви във вторник изпълнителният директор Сундар Пичай в бележка до служителите. Политиката се прилага само за Google, но не и за компанията майка Alphabet, каза говорител на компанията.

Още по темата

„След 10 януари ще дадем възможност на държавите да определят кога да прекратят дистанционна работа въз основа на местните условия, които се различават значително в нашите офиси“, каза той и добави, че служителите ще получат 30-дневно известие преди да се върнат на работа отново в офисите.

За втори път през последните няколко месеца Google забави пълното завръщане в офисите. Преди това компанията отложи връщането в офисите от септември на октомври, което е ясен знак как плановете за премахване на ограниченията се променят с разпространението на Делта варианта.

Големите технологични компании, които първи започнаха да изпращат служителите да работят дистанционно в началото на пандемията, сега са по -предпазливи при връщането им. По-рано този месец Facebook и Amazon обявиха, че няма да изискват от служителите си да се връщат в офисите до януари, докато Lyft е определила датата 2 февруари. В момента други компании като Apple, Microsoft и Uber се придържат към плановете си да отворят отново през октомври тази година.

Google многократно е променял политиките си, като първоначално изискваше от служителите си да работят в офисите поне три дни в седмицата, но впоследствие им позволи да кандидатстват за постоянна дистанционна работа или промяна в местоположението на офиса си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase