Общ преглед
Олимпийските шампионки по художествена гимнастика се прибираха от Токио, където завоюваха златото.

На летището те бяха посрещнати от стотици приятели и почитатели.

Грациите ни кацнаха на летище София в сряда следобед.

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова събраха 92.100 точки за двете си композиции, които изпълниха много силно на Олимпийските игри. Момичетата на  получиха оценка от 47.550 точки за съчетанието с пет топки и 44.550 за това с три обръча и два чифта бухалки.

"Още не можем да повярваме, че сме първи и че сбъднахме мечтата си. За да не ги повредим, седят на бюрата до нас. Все още спим спокойно, защото мислим, че нещата са както преди. Емоциите наистина са уникални, точно така си мечтаехме да ни посрещнат в България. Не, все още не. Всекидневни тренировки, много труд в залата и лишения. Силно се надявахме, мечтаехме всеки божи ден да спечелим златен медал, но някак си не мислехме, че ще ни го дадат“, казаха родните ни грации.

"Много сме щастливи, изненадани сме, че толкова много хора дойдоха тук да ни посрещнат. Това е чудесно, радвам се, че сме направили това нещо, че момичетата са пример за малките деца. България се нуждае от такива примери. Да, щастливи сме, супер. Скачахме, викахме от радост“, коментира старши треньорът на ансамбъла ни Весела Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар