Снимка: архив, БГНЕС

Поставеният под номер 6 в схемата Пабло Кареньо-Буста спечели бронзовия медал на олимпийския турнир по тенис на Игрите в Токио.

Испанецът постигна изненадващ успех над световния номер 1 Новак Джокович след 6:4, 6:7 (6) и 6:3 за близо 3 часа игра, предаде БНР.

Джокович остава без медал, след като и отказа да излезе за мача на смесени двойки. Там той си партнираше с Нина Стоянович, като в спор за отличието щяха да мерят сили с представителите на Австралия - Ашли Барти и Джон Пиърс.

Още в първия сет Джокович стартира с колебливите изяви, които изглеждаха свързани с физическото му състояние. Сърбинът допусна пробив в петия гейм, а след това пропусна две възможности за пробив и в крайна сметка отстъпи с 4:6.

Втората част бе равностойна и нямаше нито една възможност за пробив, като съвсем логично се стигна до тайбрек. В него Кареньо-Буста стигна до мачбол при 6:5 в своя полза, но Ноле не бе казал последната си дума и успа да обърне до 8:6, с което изравни резултата.

Третият сет стартира с възможност за брейк пред Джокович, но Кареньо-Буста успя да се измъкне от трудната ситуация. Това даде импулс в играта му и се стигна до пробив в негова полза, а световният номер 1 бе видимо изнервен.

Двамата продължиха убедителното си представяне на сервис, а Кареньо-Буста стигна до мач бол при 5:3 в своя поза. Ноле отрази тази възможност и още три след това, но при петия опит представителя на Испания грабна бронзовия медал.

Новини от Олимпийските игри четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase