Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители задържаха 46,848 кг хероин в товарен автомобил в района на ГКПП Дунав мост-Русе.

На 25.07.2021 г., около 19.00 часа митническите инспектори спират за проверка напускащ страната товарен автомобил. Водачът - белгийски гражданин от турски произход, пътува от България за Белгия и превозва 23 619 кг тръби с изпращач българска фирма, съобщиха от Агенция „Митници“.

Товарната композиция е насочена за проверка с мобилна рентгенова система, която установява необичайна плътност в предната част на фабрична кухина в пода на ремаркето.

В присъствието на водача и с негово съгласие е направен малък отвор от долната страна на дъното на кухината, през който митнически служители установяват алуминиево фолио, обвито с найлон.

При последвало разтоварване на стоката, след повдигане на първите три капака митническите служители откриват шест найлонови чанти с пресовани пакети. В тях е открито светло бежово прахообразно вещество, което е реагирало при полевия наркотест на хероин. Установено е, че общото количество наркотик в пакетите е 46,848 кг.

По цени за съдопроизводство заловеното количество се оценява на 4 216 320 лв. (при чистота от 46 до 60%). Образувано е досъдебно производство.
 

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 месец

белгийски гражданин от турски произход! Мохамед иска да залее Европа с боклуците си. този е толкова Белгиец колкото и аз марсианец

7

Анонимен

преди 1 месец

Когато вкарате Буци и шайка в панделата всичко ще спре.

6

Баче Кике

преди 1 месец

Забравиха да допълнят "но 4470 кг минаха" :).