Снимка: БГНЕС

Граждани на Словакия излязоха за втори ден на протест срещу плановете на правителството да предостави предимство в ежедневния живот на ваксинираните срещу коронавирус. Те са се събрали пред сградата на Националния съвет (парламент) в Братислава, съобщи Словашката телевизия.

Днес там се събраха няколкостотин активисти с настояването властите да прекратят дискриминацията срещу неваксинираните граждани.

Приблизително толкова хора се бяха събрали там и в петък, когато част от участниците в акцията се опитаха да нахлуят в парламента, където депутатите обсъждаха възможността да бъде засилен интересът на словашките граждани към ваксинацията.

Една полицайка беше ранена, а силите на реда бяха принудени да използват сълзотворен газ, съобщава БГНЕС.

Днес депутатите продължават обсъждането на законопроекта, според който ваксинираните срещу коронавирус лица ще получат определени привилегии. Документът предвижда те да могат да участват в обществени мероприятия, без да е необходимо да представят на организаторите справка за отрицателен тест.

Телевизията съобщава, че сред самите парламентаристи няма единодушие по този въпрос и срещу законопроекта са се обявили опозицията и част от депутатите от правителствената коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase