Снимка: МВР

Масово меле в квартал "Луковица" в Пещера вдигна на крака полиция и жандармерия.

Снощи около 23 часа получен сигнал за сбиване в квартала, според данните имало пострадали. Незабавно са насочени полицейски и медицински екипи. На място служителите на реда установили, че стара вражда между две групи от живущи в квартала била в основата на скандал, който бързо прераснал в сбиване, на място са се събрали и десетки жители на махалата.

В квартала са извикани и линейки. Една от тях била замервана с камъни и бутилки. Пострадали медицински лица няма. Няма и нанесени сериозни щети по специализирания автомобил.

За да се предотврати разрастването на напрежението в махалата били изпратени екипи от 7 районни полицейски управления в Пазарджишка област. На мястото пристигнал и екип на жандармерията. Ситуацията е овладяна.

Още по темата
Екипите на МВР установили, че в резултат на мелето един автомобил е със счупени стъкла. Увредени са няколко ролетни гаражни врати и външна ролетна щора.

Трима мъже, участвали в боя, са задържани за 24 часа. Двама души са настанени в МБАЛ – Пазарджик, но са освободени по тяхно желание тази сутрин.  

Образувани са досъдебни производства за хулиганство, унищожаване и повреждане на чуждо имущество. Разследването е под надзора Районната прокуратура в Пазарджик.

Работата по случая продължава, снемат се обяснения от останалите участници в скандала, както и от жители на квартала, станали свидетели на мелето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase