Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители задържаха марихуана и кокаин в камион, влизащ в страната през ГКПП Дунав мост-Видин, съобщиха от Агенция "Митници".

Около 4,00 часа вчера през ГКПП Дунав мост-Видин е влязъл товарен автомобил "Скания“ с полуремарке, пътуващ от Западна Европа за Ирак. Товарната композиция е била отклонена за щателна митническа проверка на ТИР терминал Видин в Северна промишлена зона на града.

При проверката митническите инспектори от отдел „Борба с наркотрафика – Дунавска“ в ГД МРР, Агенция „Митници“, са намерили полиетиленови пакети и такива, опаковани в алуминиево фолио. Те били укрити в естествените кухини на различни места във влекача и полуремаркето.

Пакетите съдържали зеленикаво-кафява листна маса и пресован бял прах. При извършени полеви тестове веществата реагирали на марихуана, с тегло 27,054 кг, и на кокаин - 2,149 кг. Открити са общо 12 торби марихуана, като в 4 от тях са били скрити по един пакет с кокаин.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за опит за контрабанда на наркотични вещества. Престъплението е квалифицирано по член от НК. В качеството на обвиняем по случая е задържан водачът на камиона – турският гражданин Ф.А. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Разследването продължава.

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 месец

СТОКАТА Е НА ВАСИЛ БОШКОВ ЧЕРЕПА ТОЙ БЕЗ КОКА НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ

7

НАТО ДЖЕНЕРАЛ

преди 1 месец

Видяхте ли докъде я докарахме с реда и сигурността в Ирак! Вече са вносители ..... На ред са самолети с макове за Афганистан, и брашънце за Латинската

6

Анонимен

преди 1 месец

Странна "дестинация". Да не би да е имало рекламация ?