Снимка: БГНЕС

Икономическа полиция и НАП иззеха злато за 50 000 лева в Сливен, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 10 юни служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" към ОДМВР-Сливен и ТД на НАП - Бургас са извършили проверка в търговски обект в сливенския квартал "Надежда".

Установена е продажба на стоки от жълт метал без наличие на български държавен знак, установени са нередности във фискалното устройство и касовата наличност. Установени са 2900 грама златни накити, като 1700 грама са без документите за произход. Иззети са 300 грама накити без български държавен знак. За тези нарушения на управителя на магазина ще бъдат съставени актове.

В хода на проверката е установена нерегламентирана продажба на накити от марките "Сartie", "Сhanel" и "Versace", обект на авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната собственост.

Иззети са 30 броя накити с общо тегло около 370 грама. Общо стойността на иззетото количество злато от проверяващите е на стойност около 50 000 лева. Работата по случая продължава от разследващ полицай и служители от сектор "ПИП". Уведомена е Районна прокуратура-Сливен.

Коментари Напиши коментар

10

Мнение

преди 1 месец

Органа иззел стоки от жълт метал!Тия прос тите гащници не се научиха да се изразяват точно и ясно като хората!Сигурно жълтото на гащите им и то е злато!

9

Мяу

преди 1 месец

За тези само генерал като този през 1978г. с танковете. Те се въдят като гъсеници. Забранените им да имат повече от 1 дете. Всички ги кастрирайте. Българите се сто пихме!!

8

Анонимен

преди 1 месец

не лъжете фенките,че спите с тях за какво са дублиорите за секс дублите