Снимка: Pixabay

Учени откриха комбинация от два препарата, която дава много добри резултати при лечението на новия коронавирус, предаде електронното издание Юрикалърт, като се позова на съобщение на Токийския университет.

Японски, американски и британски изследователи са комбинирали препаратите цефарантин, който се използва при възпаления, и нелфинавир, одобрен за лечението на инфекцията от вируса ХИВ. Резултатите от проучванията показват, че терапията с тях ефективно потиска вируса SARS-CoV-2.

Препаратът цефарантин не позволява на вируса да достигне до клетките, като му пречи да се свърже с протеин на клетъчната мембрана. Нелфинавирът пък възпрепятства вируса да се възпроизвежда вътре в клетката. Тъй като двете лекарства имат различни антивирусни механизми, използването им в комбинация може да бъде много ефективно при пациентите.

Компютърни модели показват, че комбинираната терапия с цефарантин и нелфинавир ускорява изчистването на вируса SARS-CoV-2 от белия дроб на пациента. Това може да стане за 4 - 9 дни.

Предстоят още изпитвания на комбинацията между двата препарата, преди да започне да се прилага./БТА/


 

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 месеца

До 15,,същия писач,, е със завидното самочувствие на оня, който твърдял, че ,,такова животно нЕма,, пред клетката на жирафа.Няма лек за такъв човек.

15

До 7

преди 3 месеца

Явно "гриб" е същото, като "дроп", написано по късно, вероятно от същият писач... ;)

14

Додо

преди 3 месеца

4 неща за Ковида:1. Създаден е в уханската лаборатория (работила с американско финансиране) и е изпуснат или пуснат оттам. 2. Последва жестока конспирация, която тресе света до ден днешен, като политическият диктат има превес над медицинската логика.3. Опортюнистите от световната фарма-мафия се възползваха, правейки трилиони долари, в заговор с елита от високия ешелон. 4. Уви, както знаем от историята, Китайската компартия и съ-заклятниците й няма да си платят последиците за геноцида.