Снимка: Pixabay
Жена от Унгария, заразена с коронавирус, роди дъщеря и разбра за това, когато излезе от изкуствена кома, съобщи New York Post. 
 
В края на 2020 г. на Силвия Бедо-Наги е поставена диагноза COVID-19. В този момент жената закъснявала в бременността си. Лекарите я изпратили да се лекува вкъщи заради карантината. Скоро състоянието на Бедо-Наги се влошило: тя получила пневмония, за нея станало трудно да диша. Унгарката била прехвърлена в една от болниците в Будапеща. Лекарите направили цезарово сечение на пациентката и се родила дъщеря й. Майката била настанена в реанимация, поставена на изкуствено дишате, а впоследствие въведена в изкуствена кома.
 
Докато Бедо-Наги била в болницата, съпругът й Йожеф Бедо се е грижел за новородената й дъщеря. Той се страхувал, че жена му няма да оцелее. Но в навечерието на Коледа лекарят му се обадил и казал, че жена му е изведена от кома. 
 
"Лекарят каза, че жена ми се опитва да се свърже с мен. На следващия ден отидох в нейната болница. Тя беше в съзнание. Попитах я нещо, а тя ми отговори с очи", каза мъжът.
 
По-късно Бедо-Наги каза, че единственото, което си спомня е как се е събудила в навечерието на Нова година. "Не знаех какво става. Посочих корема си и се опитах да попитам кога съм родила. Тогава лекарят каза, че бебето се е родило преди време", каза тя.
 
Жената продължава да се възстановява от болестта си у дома си. По-рано беше съобщено за жителка на американския щат Уисконсин, която родила дъщеря, когато е била в състояние на изкуствена кома заради коронавирус. За първи път тя видяла детето си след три месеца. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase