Снимка: БГНЕС

Служител в болница Тойохаши в префектура Айчи в централна Япония по погрешка е сложил втора доза ваксина от "Пфайзер/ БионТех" на 80-годишна жена, която по-рано същия ден е получила първата си доза, съобщава ТАСС, позовавайки се на агенция „Киодо“.

Лекарят не е проверил самоличността на жената, която преди това е била ваксинирана от друг здравен работник. Отбелязва се, че многократната ваксинация не е причинила странични ефекти при нея. Болничният персонал обаче продължава да наблюдава състоянието на възрастната жена.
 
"Пфайзер/ БионТех" препоръчват две дози от ваксината да се прилагат на интервали от три седмици.
 
Ваксинациите в Япония започнаха в средата на февруари. Към днешна дата само 1,2 милиона от 4,8 милиона здравни работници (около 1% от населението) са завършили имунизацията. На 12 април започна ваксинация на 36 милиона жители на страната на възраст над 65 години. Сега в тази категория 400 хиляди души са инжектирали първата доза и 15 хиляди – две дози.

Коментари Напиши коментар

5

преди 4 седмици

Естествено, че нищо няма ѝ има...1) Една доза Модерна съдържа 3,3 пъти повече РНК от доза Файзер, а течността е почти два пъти повече от тази на доза Файзър.2) По време на изпитванията за дозировка са слагани различни (по-големи) количества на доброволците.3) Дозата е минималната, която постига ефект избрана е така. че да пести материал. За толкова възрастен човек дори може да е по-добре, че са ѝ сложили двойна, щото имунната система на възрастните реагира по-вяло и повече стимул помага.

4

Анонимен

преди 4 седмици

Да не се плаши! Ползите превишават рисковете, а с две дози на един път - ползите двойно превишават рисковете! Тъй рече Бай Ботокс!

3

Анонимен

преди 4 седмици

Оня ден в Испания ваксинирали група учители (към 60 броя) с ваксини които не са за тяхната възрастова група, ама ги успокоиха , че няма страшно - всички ще умрем рано или късно.