Снимка: БГНЕС

След прекараните 24 дни на легло в миланската болница „Сан Рафаеле“ Силвио Берлускони бе откаран завчера вкъщи по негово желание. И въпреки ожесточената съпротива на лекарите от престижното здравно заведение, начело с личния му доверен доктор проф. Алберто Дзангрило, пише "Монитор".

Още по темата

Медиците се били съгласили видният им пациент да бъде преместен в имението си в градчето Аркоре, само след като там била обзаведена свръх модерна болнична стая с нужния инструментариум в пълен комплект. Там той щял да бъде държан непрекъснато под око от нарочен екип, като „белите престилки“ били разрешили компания да му прави единствено неговата последна приятелка – с половин век по-младата депутатка от партията „Форца Италия!“ Марта Фашина.

Ако се вярва на изтеклата от „Сан Рафаеле“ информация и на констатациите на някои от лекуващите го лекари, състоянието на четирикратния премиер на Италия става все по-тежко. В момента 84-годишният Берлускони бил изключително слаб, с нищожни съпротивителни сили, като имунната му система направо буксувала. За беда докторите не успявали да се спрвят с хроничната възпалителна патология, от която страда от години бившия министър председател и която се била усложнила след боледуването му през миналия септември от „Ковид-19“. Тогава коронавирусът причини на експремиера остра двустранна бронхопневомония и той остана хоспитализиран в „Сан Рафаеле“ две седмици. За съжаление напоследък се увеличавали и проблемите на Берлускони със сърцето – той има три байпаса, през 2016 г. бе сменена аортната му клапа и на няколко пъти бе лекуван в престижни клиники на САЩ и Великобритания.

А що се отнася до преместването на експремиера от болницата в дома му, според носещата се през последните часове из Милано мълва, той бил споделил пред негови близки, че ако му било писано да напуска този свят, искал това да се случи вкъщи.

Коментари Напиши коментар

43

Брей...кисело мляко!

преди 8 месеца

Пич от всякъде! Здраво си е поживял, от нищо не се е лишавал. Много е откраднал, много е пропилял и прое**л, мразен от мнозина, обичан също толкова! 84 годинки! Дай боже всекиму!!! ...А, и с половин век по млада любовница!

42

Анонимен

преди 1 година

Жабарникария е нищо повече от един боклукчарник, свърталище на престъпници. Най-жалката страна в Европа.

41

уф

преди 1 година

Позатирили са го към отвъдното с някоя друга ваксина. Вчера гледах един доктор ,как обясняваше ,че ваксинирането много помагало при ,,дълъг'' Ковид -явно това е офицялната информация, която се пробутва на прекаралите вече вируса,като първо ги плашат с повторна инфекция и после им предлагат ,,спасителната'' ваксина