Снимка: БГНЕС

Имението на Михаел Шумахер ще бъде продадено. Огромната къща с парк в Гланд е разположена на площ от 20 000 кв. м на брега на Женевското езеро. Според германското списание “Бунте” съпругата Корина е обявила цена от 58,7 милиона евро за имота.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 получи много тежки травми в главата при падане на ски във френския курорт Мерибел в края на 2013 г. и се възстановява. Според запознати пилотът е в семейната къща в Майорка още от 2018 г. Семейството вече се раздели с домовете в Осло и Дубай, както и автомобила Mercedes E55 AMG.

С парите за имението в Швейцария ще се покриват разходите по лечението на Михаел. По неофициална информация за възстановяването му отиват по 56 000 евро на седмица.

Новината за продажбата идва съвсем скоро след 50-ия рожден ден на Жак Вилньов, който спечели титлата през 1997 г. след инцидент с Шумахер на пистата “Херес”.

“Михаел извърши нещо, което ми помогна. Няма причини да му се сърдя. Никога не сме били приятели. Във Формула 1 е като в училище - винаги има някой, с когото не се понасяте особено. Това бе битка между вълци, а най-труден за побеждаване бе точно той. Победата над Михаел означаваше много повече от успеха над “Ферари”. Просто всичко в отбора бе организирано, за да работи в негова полза”, коментира Вилньов.

 

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 година

Карфиолените фенове тази година ще режат лук, а също така ще имат и голямата възможност и да варят жито.

21

Анонимен

преди 1 година

Брей, ти ще вземеш да се разплачеш, бе. Онзи си мислеше, че ще излъже съдбата, но тя не е глупава като заслепените му фенове. Неморален псевдо шампион, убиец на хора, нечестен, глупав човек с две думи, днес вече без мозък, нито разпознава някой, нито разбира нещо, жив труп лежащ на легло гледащ в една точка с памперс на д-то си.

20

Анонимен

преди 1 година

майкъл погребан ли е вече?