Снимка: БГНЕС

Известният гръцки разследващ журналист Йоргос Карайвас, който има над 30-години медийно присъствие и е популярен криминален репортер в южната ни съседка, е бил убит пред дома си в Атина.

Гръцката общественост е шокирана от разстрела. Колеги на Карайвас предполагат, че убийството е свързано с журналистическо разследване, съобщи кореспондентът на БНР в Гърция.

Свидетели съобщават, че извършителите на убийството са двама мъже, които са използвали оръжие със заглушител. Карайвас е прострелян шест пъти от близко разстояние.

Полицията предполага, че нападението е било планирано и добре подготвено. Гръцките журналисти коментират, че причината за убийството вероятно са разкрития от негови разследвания.

Целият отдел "Убийства" от Дирекция на полицията в Атина е включен в издирване на извършителите. Блокирани са няколко района. Проверяват се записи от охранителни камери.

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 4 седмици

Може, разбира се.
Но въпросът е с кого ще се обзаложилш и кой ще ти повярва?

34

Анонимен

преди 4 седмици

Мога да се обзаложа ,че има българска следа в това убииство.

33

ПорЦелан

преди 4 седмици

Сигурно е ял сирене "Кефалотири", което е миришело не като чорапи, а като кецове. Гърците са много критични по отношение на сиренето!