Снимка: БГНЕС

Повечето жители на САЩ, Китай, Франция, Тайланд и Република Корея са за отмяна или отлагане на летните олимпийски игри в Токио поради пандемията, показват данни от анкета, проведена от Японския институт за изследвания на медиите, съобщава ТАСС.

Според получените резултати, по-голямата част от противниците на игрите в Токио тази година са сред жителите на Тайланд. Там 95,6% от анкетираните подкрепят възможността за отмяна или повторно отлагане на Олимпийските игри. Второто място заеха гражданите на Южна Корея (94,7%), а третото - китайците (82,1%). Повечето жители на САЩ (74,4%) и Франция (70,6%) също не са съгласни с решението да се проведе Олимпиадата това лято на фона на пандемията, пише БГНЕС.

Проучването е проведено от декември до януари. В него участват около 5 хиляди души - по 1000 от всяка страна.

В събота организационният комитет на Токио 2020 се съгласи с решението на Международния олимпийски комитет (МОК) и Международния параолимпийски комитет (IPC) да не допускат зрители от чужбина да присъстват на Олимпийските игри. Средствата, които са похарчили за билети, ще бъдат възстановени. Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 г. Поради пандемията обаче, състезанията бяха отложени за една година и ще се проведат от 23 юли до 8 август 2021 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase