Снимка: БГНЕС

Задържан е шофьорът, предизвикал тежката катастрофа в Бяла Слатина, при която загина мъж, а две жени бяха ранени, съобщиха от Областна дирекция на МВР във Враца.

Снощи полицейски екип е бил изпратен по сигнал за сбиване между няколко души на ул. "Латинка" в ромския квартал в Бяла Слатина.

Още по темата
Полицаите установили, че 43-годишен мъж от село Бреница, намиращо се в съседната плевенска община Кнежа, управлявайки лек автомобил "Мерцедес", блъснал трима души - две жени и един мъж.

В понеделник вечерта тримата пешеходци бяха прегазени в Бяла Слатина. Трагедията се е разиграла на улица в ромската махала на града, когато водач на лек автомобил ги удря с висока скорост. Единият от тях – мъж на 53 години, издъхва напът към болницата. Две жени са ранени. Едната от тях е в по-тежко състояние, тя е транспортирана в болницата във Враца. По първоначална информация шофьорът е употребил алкохол, а според свидетели и жители на квартала, ударът е бил умишлен.

Според очевидци катастрофата е станала около 19.00 - 19.30 ч. Те казват, че в колата, освен водача, се е намирала и 9-годишната му дъщеря. Самият шофьор пък имал забрана да влиза в махалата, казват още местните, тъй като имал множество агресивни прояви.

При тестване на водача на автомобила пробата за алкохол се е оказала положителна - 1,44 промила, съобщават от ОДМВР-Враца. Мъжът е задържан засега за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase