Снимка: БГНЕС

Лавини, предизвикани от обилни снеговалежи в Швейцарските Алпи, причиниха смъртта на двама души и наложиха няколко спасителни операции, съобщи полицията, цитирана от ДПА.

49-годишен скиор е намерил смъртта си под лавина в кантон Швиц. Друг човек е загинал, затрупан от снежна маса в кантон Обвалден.

Един спортист е получил тежки наранявания, а друг човек е бил евакуиран невредим. Издирването на още евентуално затрупани хора е било прекратено поради настъпването на тъмнината.

Според местни медии най-малко един човек е в неизвестност. Лавини извън пистите са паднали и по други места.

Снеговалеж, какъвто се е случва веднъж на около 20 години, затрупва Швейцария от средата на тази седмица. В Алпите дебелината на снежната покривка достига два метра.

Метеоролозите предупредиха, че тази нощ ще паднат още 50 сантиметра сняг, което ще увеличи риска от лавини в Алпите.

В съседна Франция обилен снеговалеж прекъсна електроснабдяването на близо 5000 домакинства в източната област Елзас, съобщи ДПА.

Заледяванията и студът създават трудности на много места във Франция. Националната метеорологична служба препоръча на населението в 32 департамента в северните и централните части на страната да бъде много внимателно. В столицата Париж също вали сняг, съобщава БТА.

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 месец

Лошо, Седларов.

4

Анонимен

преди 1 месец

Като се сетя,че едно време и тук падаше по 2 метра сняг на Витоша и нямаше оръдия за сняг,карахме ски по цял ден и всички лифтове и влекове работеха.Днес зимите са меки и закъсняват вече с по 2 месеца,докато дойде и поникнат кокичетата край.

3

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 1
След някой ден, при подобна новина когато твоите *** русофилите започнат да говорат га-дости за друг край на Света, не забравяй да прокълнеш и тях.
Нали?
Иначе и ти да си проклета.