Снимка: архив, БГНЕС

Британският принц Хари и съпругата му Меган Маркъл са престанали да използват социалните мрежи поради вълна от обидни коментари, съобщи британският в. „Таймс“.

В статията се отбелязва, че херцогът и херцогинята на Съсекс, които са имали 10,4 милиона последователи в Instagram, няма повече да използват подобни платформи, включително Facebook и Тwitter. Те се отказват от социалните медии като част от новата си „прогресивна роля“ в Америка.

Източник, близък до аристократичното семейство, съобщава, че те не планират да използват социални медии за новата си Фондация Арчуел и е „малко вероятно“ да използват отново лични акаунти.

Смята се, че двамата са били разочаровани от онлайн омразата в социалните медии. Меган Маркъл вече се е оплаквала от трудните за издържане обиди в социалните мрежи. Ситуацията само се е влошила след брака ѝ с принц Хари.

Дори Бъкингамският дворец беше принуден да публикува предупреждение, че коментарите със заплахи срещу херцогинята на Съсекс могат да доведат до започване на разследване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase