Снимка: БГНЕС

Четирима души са пострадали при масово сбиване в ромския квартал "Шекер махала" в Пловдив, съобщава „Фокус“.

Сигнал за случая е получен в обедните часове.

При пристигане на посоченото в съобщението място автопатрул на Трето Районно управление на МВР установява участниците в скандала и ги предупреждава, разяснявайки им какви могат да бъдат предприетите действия по Закона за МВР.

Малко след като служителите на реда напускат адреса обаче, на тел. 112 е получен нов сигнал за сбиване на група от 9 роми.

На място са изпратени 5 автопатрула със служители на различни полицейски управления, които установяват две групи лица, участвали в сбиването.

Трима от участниците в първата група – 43-годишен мъж, жена на 47 години и 21-годишен мъж са прегледани в УМБАЛ "Свети Георги" и е установено, че младият мъж е със счупване на лакът и пръст на лявата ръка, а жената и по-възрастният мъж са само с охлузни рани в областта на крайниците.

Участниците в скандала от другата група са от една и съща фамилия - шестима мъже на възраст между 27 и 50 години. След извършен медицински преглед на най-младия мъж от групата е установена травма в областта на главата.

Всички лица са заведени в Районното управление и ще бъдат задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Работата по случая продължава.

Полицейското присъствие в района е засилено, но към момента няма напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase