Снимка: БГНЕС

Германецът Мик Шумахер, който през новия сезон 2021 ще дебютира във Формула 1 за отбора на "Хаас" заяви, че няма нищо против да бъде сравняван с баща си Михаел, който е легенда в автомобилния спорт.

"Никога не съм имал проблем, когато се споменава името на баща ми Михаел, свързано с мен, когато ни сравняват. Това по никакъв начин не ме натоварва", коментира 21-годишният Мик в интервю за "Кориере дела Сера".

Михаел Шумахер е седемкратен световен шампион във Формула 1.

"Бащи ми е постигнал нещо огромно в автомобилния спорт. За мен е чест и в същото време е и предизвикателство. Това за мен е отговорност и мотивация винаги да опитвам да давам най-доброто от себе си. Но не и допълнителен товар", каза още младокът.

Той е получил съвет от сънародника си и четирикратен световен първенец Себастиан Фетел: "Бъде себе си. Вярвай в себе си. Не се страхувай да показвай кой си".

Мик Шумахер получи шанс да дебют във Формула 1 в "Хаас", след като през тази година спечели титлата във Формула 2.

Баща му Михаел Шумахер не се е появявал публично от декември 2013 година, когато претърпя тежък инцидент при падане със ски и получи сериозни травми на главата. Той продължава да се лекува в дома си в Женева.

 

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 1 година

Не виждам нищо лошо, че го сравнавят с баща му. В БГ примерно, сравняват с някой фолк певец или известен пе***аст!

2

Анонимен

преди 1 година

Когато брат му Ралф беше катастрофирал в едно от състезанията той Михаел го подмина като малка гара дори и не намали камо ли да спре, за да види как е му брат негова кръв и плът. Толкова безчувственост не съм виждал наистина. В друго състезание Ралф не го пусна да мине не му отстъпи и Михаел след състезанието побеснял се втурна в моторхоума на Джордан за да набие собственият си брат пред всички журналисти и колеги във Ф1. А в друг случай още на старта едва не то залепи за бетонната стена.

1

Анонимен

преди 1 година

Шумахер беше арогантен, нагъл, безсъвестен, безчувствен човек. Винаги трябваше да е 1 в екипа, а неговите съотборници винаги да го пускат да мине и да спечели много от състезанията си така. Шумахер мамеше и нямаше проблем с този факт, защото беше без съвест. Бриаторе беше споделил един от разговорите им, че е казал на Шумахер - Ти срещу Сена нямаш никакъв шанс за това ще действаме по-моят начин. Затова Шумахер изпитваше един вид раздразнение да говори за първите си две титли.