Снимка: Pixabay
В понеделник технологичният гигант Google изпита проблеми, свързани с прекъсвания по целия свят, включително и Европа. Това доведе до временно блокиране на някои важни услуги като приложенията YouTube, Gmail и Google Drive, съобщава бизнес телевизията CNBC.
 
Според данни на сайта DownDetector (downdetector.com) пощата на Google - Gmail и Youtube не са били достъпни за частт от потребителите на интернет в понеделник.
 
Има съобщения за проблеми с търсачката на Google, както и с услугите YouTube Music, Google Drive, Google Classroom, Google Play, Google Home, Google Maps и др.
 
Повечето от сигналите за липсата на достъп от страна на потребителите идват от Европа и Индия. Засечени са подобни прекъсвания и в Австралия, Япония и САЩ.
 
Услугите вече са възстановени за някои от потребителите.
 
Редица хора в социалните медии съобщиха, че са имали проблеми с платформите Gmail, YouTube и Google Drive, които са показвали съобщения за грешки без допълнително обяснение.
 
Според DownDetector, сайт, който обобщава съобщения за прекъсвания на онлайн услугите, най-много проблеми с платформите са отчетени около 13:30 ч. българско време.
 
Малко по-късно Google потвърди за такива прекъсвания. YouTube също потвърди, че много от потребителите му имат проблеми с достъпа до платформата.
 
"Нашият екип е наясно и разглежда проблема", написа екипът на Youtube в Туитър акаунта на компанията. "Ще ви информираме веднага щом имаме още новини."
 
"Услугите вече са възстановени за някои потребители и очакваме решение за всички потребители в близко бъдеще", съобщи Google в понеделник сутринта американско време. "Моля, обърнете внимание, че тази времева рамка е приблизителна и може да се промени".
 
Трябва да се има предвид, че някои от най-големите компании в САЩ разчитат на услугите на Google. В това число се включват и Uber, Netflix и Twitter.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase