Снимка: БГНЕС

Втори случай на измамен възрастен човек в София, със същия извършител, който отново се е представил за служител на Пощата. Измаменият възрастен мъж е на 83 години. Това заяви административният ръководител на СРП Невена Зартова на брифинг във връзка със случаите на измами на възрастни хора през изминалите дни в столицата, заедно с директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Схемата, по която е действал извършителят, отново е същата. Престъпленията са извършени в интервал от един час в един и същ район в столицата. Престъпникът остава задържан. Повдигнато му е обвинение. Сумите на двамата пострадали са възстановени.

Още по темата

Мъжът е измамил по идентичен начин двамата пенсионери, като пред тях се е представил като служител в пощенски клон. Първият такъв случай беше миналата седмица в кв. "Гео Милев". Има и още един нов случай, като пострадалият е на 83 години, обясни административният ръководител на СРП Невена Зартова.

И при втория случай, извършителят се е представил пред пенсионера за служител на пощата, като му обяснил, че са му дадени 50 лв по-малко от пенсията. Поискал да преброи сумата, а пострадалият му предал парите за преброяване. След това мъжът ги върнал, но 300 лв. по малко.

"Искам да благодаря на гражданите, които незабавно сигнализираха на 112 за този случай. Днес сумите бяха възстановени и на двамата пострадали. Сред приоритетите на прокуратурата е противодействието на престъпления към възрастни и самотни хора", каза Зартова.

"Такива измами са посегателство към достойнството на възрастните хора. Можем да бъдем по-отговорни към нашите родители, да ги предпазим от такива престъпления", каза старши комисар Георги Хаджиев.