Снимка: БГНЕС

Двойното убийство в Шумен беше разкрито за 36 часа. Като обвиняем е привлечен внукът на възрастното семейство, което беше открито мъртво в понеделник във вилната зона на града. 21-годишният млад мъж е задържан в дома си, като не е оказал съпротива.

Мотивът за жестокото убийство е пари, обясниха от прокуратурата и полицията пред БНТ. След убийството на баба си и дядо си, той взел 700 лева от дома им, а после от банкови карти изтеглил още 500 лв.

Още по темата

След като те не му дали доброволно парите, той един по един ги завел на вилата, където с метален лост ги умъртвил. Оръжието на престъплението захвърлил в междублоково пространство, но след залавянето му показал на разследващите мястото, където оставил металната тръба с дължина 65 сантиметра.

За да стигне до убиеца полицаите разпитали 20 души.

Младежът не е осъждан, но има данни за пристрастяване към хазарт.

"На този етап, в качеството на обвиняем, не е дал обяснение, но в оперативните беседи е признал много факти, обстоятелства с извършване на престъплението, включително и начинът, по който го е извършил и как са се отзовали двамата възрастни на мястото", каза окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянно задържане под стража.
 

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 месец

До ?

Ако беше 700 000 + 500 000 драги ми ?, дали щеше а е 'приемливо'? М ?, какво ще кажеш?

25

Анонимен

преди 1 месец

До Гаро

Капитализма си е супер. Не ми казвах, че някой си избива рондитние, защото не са му стигнали 200 лева. Умрели хора от глад в българия НЯМА! Колкото и да си зле, на младаи години все ще оцелееш.
И сега - да беше станал загубен програмист! Всякакви загубеняи стават! Сега я има и тая възмоност. Ама не... стана убиец!

24

Анонимен

преди 1 месец

О лол ... Да беше казал, аз щах да му дам 1200 лева ... *** мекерето. Гръмнетео го!