Снимка: БГНЕС

Двойното убийство в Шумен беше разкрито за 36 часа. Като обвиняем е привлечен внукът на възрастното семейство, което беше открито мъртво в понеделник във вилната зона на града. 21-годишният млад мъж е задържан в дома си, като не е оказал съпротива.

Мотивът за жестокото убийство е пари, обясниха от прокуратурата и полицията пред БНТ. След убийството на баба си и дядо си, той взел 700 лева от дома им, а после от банкови карти изтеглил още 500 лв.

Още по темата

След като те не му дали доброволно парите, той един по един ги завел на вилата, където с метален лост ги умъртвил. Оръжието на престъплението захвърлил в междублоково пространство, но след залавянето му показал на разследващите мястото, където оставил металната тръба с дължина 65 сантиметра.

За да стигне до убиеца полицаите разпитали 20 души.

Младежът не е осъждан, но има данни за пристрастяване към хазарт.

"На този етап, в качеството на обвиняем, не е дал обяснение, но в оперативните беседи е признал много факти, обстоятелства с извършване на престъплението, включително и начинът, по който го е извършил и как са се отзовали двамата възрастни на мястото", каза окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянно задържане под стража.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase