Снимка: архив, БГНЕС

Маскирани мъже нападнаха 14-годишно дете с метална тръба и дървени колове, за да откраднат колелото му. Велосипедът струвал над 5000 лева, но не бил скъпа прищявка, тъй като пострадалото момче е млада надежда в планинското колоездене и го ползва за състезания и тренировка.

Сега родителите му предлагат възнаграждение за този, който помогне в откриването на биячите и на колелото, за да може синът им да се състезава отново.

Преди две седмици 14-годишното момче се класира на пето място в престижно състезание по планинско колоездене.

Преди ден излиза да тренира с велосипеда на място, което не му е познато. Негов приятел го убеждава да стигнат до влаковите релси край Северния парк, за да пробва подходящи места за скокове. Там се случва и престъплението.

"Биха ме, но аз държах колелото до последно. Удряха ме по гърба, ръцете, главата", разказа пред Нова тв пострадалото дете. То има хематоми по цялото тяло.

Приятелят на момчето избягал още преди нападението. А веднага след атаката, то звъннало на баща си.  

"Това не може да продължава така. Не може да нападат едно 14-годишно момче с тръби. Това си е опит за убийство!", твърди бащата Иван Кърджов.

За младата ни надежда в колоезденето велосипедът не е скъп само от финансова гледна точка. С него детето иска да сбъдне мечтата си.

"Искам да стана първи и да взема световната купа", сподели той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase