Снимка: Pixabay
Медици от Великобритания съобщават за първи регистриран случай, в който пациент губи слуха си заради COVID-19, пише Би Би Си.
 
Рядко, но се случва при други вирусни инфекции да се стигне до загубата на слуха. Може да бъде ефект и от по-тежко прекаран грип. Стероиди, които са приети достатъчно рано, могат да попречат за появата на подобни усложнения.
 
Случаят е на 45-годишен мъж, който страда от астма. Той е бил приет в болница в Лондон със симптоми на коронавирус. Малко след това е бил преместен в интензивното отделение, защото изпитвал затруднения с дишането. Потвърдило се е, че е заразен с COVID-19. Състоянието му се е влошило и е бил поставен на вентилатор.
 
Освен изкуствено дишане, на пациентът е правена терапия с медикаменти и преливане на кръв. Лечението било в продължение на 30 дни.
 
Мъжът напуснал интензивното отделение седмица, след като му премахнали дихателната тръба. Тогава той забелязал, че има шум в ушите. В последствие спрял напълно да чува с лявотоси ухо. 
 
Направените му тестове показвали, че няма възпаление в самото ухо и единственото обяснение било COVID-19.
 
Предстоят да се направят допълнителни изследвания, които да установят какво точно се е случило. 
 
 
 

Коментари Напиши коментар

24

До 21

преди 1 година

Ти се майтапиш, но излезе съобщение че сред прекарали ковид мъже забелязали масово спадане на тостестерона . Та...

23

Помня

преди 1 година

До Патила 20 Пандемия тогава не е имало , но имаше един антибиотик дето ги правеше тези поразии , че и зъбите пожълтяваха.

22

Анонимен

преди 1 година

Той си е загубил слуха, а колко ковид'иоти си загубиха ума и зомбирани повтарят, че вирус няма и всичко е измама...