Снимка: БГНЕС

По първоначални данни при обира на банков клон в Сандански са отнети около 4000 лева, 800 евро и 100 долара, съобщиха на официалния си сайт от Окръжна прокуратура – Благоевград.

В съобщението се посочва, че към настоящия момент е известно, че малко след 3 часа тази нощ от банков офис на улица "Свобода" в Сандански е отнета парична сума.

Още по темата
При разследването е установено, че е проникнато през прозорец на гърба на сградата, като е срязана монтираната на него метална решетка и е разбито стъкло. Охранителните камери са били напръскани с боя, съобщават още от прокуратурата.

В касовото помещение на банковия клон е имало заключен метален шкаф, като ключът е бил оставен върху него. По първоначални данни са отнети около четири хиляди лева, осемстотин евро и сто долара.

Банковият офис е свързан към система за сигнално-охранителна дейност, като алармен сигнал за влизане в него е постъпил в 3.12 часа, информират още от Окръжна прокуратура - Благоевград.

Мястото е било посетено от служителите на фирмата, които охраняват обекта, една минута и петнадесет секунди след регистриране на сигнала. Извършителите на деянието не били установени, тъй като вече били напуснали помещението.

В съобщението е посочено още, че под ръководството на Районна прокуратура - Сандански се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase