Снимка: Pixabay

Цените на петрола в Азия се повишиха след спирането на над 25% от петролните и газови съоръжения в САЩ заради урагана Сали, предаде "Ройтерс".

В азиатската електронна сесия американският лек суров петрол повиши цената си с 18 цента или 0,5 на сто до 38,46 долара за барел, а лондонският сорт Брент от Северно море поскъпна с 15 цента или 0,4 на сто до 40,68 долара за барел.
 
Петролните котировки вчера нараснаха с над 2%.
 
Анализатори смятат, че заради урагана Сали за около 11 дни петролният добив се очаква да намалее с между 3 и 6 милиона барела. Това вероятно ще помогне за намаляване на складовите наличности в рафинериите, които също са спрени.
 
По данни на Американския институт за петрола резерва на САЩ е намалял с 9,5 милиона барела миналата седмица, докато запасите от бензин са нараснали. Анализаторите очакваха увеличение с 1,3 милиона барела. По-късно днес ще бъдат публикувани официални данни за петролния резерв. Много често тези данни се различават от тези на бизнеса.
 
Производителите на петрол и търговците очакват мрачна картина за възстановяването на търсенето на горива в света с разрастването на пандемията от коронавирус, която пречи на икономиките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase