Снимка: БГНЕС

Само няколко дни след като излезе в открито море корабът "Луиз Мишел", който бе финансиран от графити майстора Банкси, изпадна в бедствена ситуация. Екипажът му спаси много животи, но бордът му бе толкова препълнен с хора, че плавателният съд не можеше да се движи безопасно.

219 души са били спасени от водите на Средиземно море през последните дни. Малката яхта обаче едва успява да побере всички, а 30 души се намират в спасителните лодки, вързани край кораба "Луиз Мишел". Плавателният съд е толкова претоварен, че не може да се движи, за това в петък той изпраща сигнал за помощ на италианската брегова охрана и моли част от мигрантите да бъдат одведени на брега.

На борда на спасителния кораб се намира и мъртвото тяло на един мигрант, починал при опита да прекоси Средиземно море.

"Имаме нужда от спешна помощ. Ситуацията на кораба се влошава", пишат в Twitter от екипажа на плавателния съд в събота.

След близо 12 часа италианската брегова охрана прибира най-уязвимите пътници на борда на "Луиз Мишел". 49 души отплават с нейните лодки. Голяма част от останалите мигранти са прехвърлени на друг, по-голям кораб, собственост на SeaWatch.

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 2 години

Идват, но докарват със себе си ретроградната си ислямска култура и превръщат страните-приемнички в това от което бягат. И да кажа, че намирам графитите за отпадъчна и наркоманска култура и тоя бритиш хомосекшуъл само затвърждава представите ми. Онзи ден в Берлин някакъв иракчанин ранил 8 души с викове аллах е велик. Това благодарение на такива като дрaскача-трафикант.

40

Анонимен

преди 2 години

Къв а тоа Банкси ? Само го барна и а отфръкнала зелката

39

Свиня

преди 2 години

Тези с яхтата са си обикновенни каналджии...а овцете им ръкопляскат....да не говорим че бежанци са жени с деца а мъжете са войници на фронта....*** с това джендърство няма мъже..има джендери и джихадисти...а Европа нека си ги прибира ...да ги пуска нерезите и в къщите си...и жените си да им даде....пък даже и децата....извратени джендър либерали...