Снимка: БГНЕС

Мотоциклетист загина при инцидент с автомобил в град Тръстеник, съобщи областната дирекция на МВР в Плевен.

Сигналът е постъпил в полицията вчера следобед, на тел. 112. Съобщено е за произшествие на ул. "Александър Стамболийски".

При огледа е установено, че 71-годишен водач на автомобил, при излизане на заден ход от двора си, е навлязъл в пътното платно, като е ударил странично движещ се в посока към центъра на града мотоциклет, собственост и управляван от 41-годишен местен жител.

Вследствие на удара мотоциклетистът е изгубил контрол над управлението, паднал е и се е ударил в пътен знак. Починал е на място.

Пробата за алкохол на водача на автомобила е отрицателна.

Уведомена е Районната прокуратура в Плевен, образувано е досъдебно производство.

Коментари Напиши коментар

13

Ти сериозно ли

преди 2 години

До АнонименМестен чичак карал към центъра. Едва ли е бил с пистарка и е карал с 200. Дъртият пергиш, дето е излизал на заден ход от двора, не се е огледал, защото на 71 години самото завъртане на седнало тяло е трудна задача. Давал е газ спокойно, защото в селото не е кой знае какво движението. И е ударил човека с мотора. Това е. Отнемане на предимство, неспазване на правилата за движение и причиняване на ***. По закон това е престъпление и се наказва със затвор. Дядото трябва да го съдят.

12

Мммм даааа

преди 2 години

До АнонименЯвно не си се качвал на мотор. За да го караш, трябва да имаш много повече мозъчни гънки от на обикновен шофьор. А пък другия път, когато някой заблеял се дядо, каращ на заден ход без да гледа кой е зад него, те удари и имаш късмет да останеш жив, си спомни какви глупости си писал по настоящия случай.

11

???

преди 2 години

С каква скорост се е движел мотоциклетиста? Това е същественото в случая.