Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун инспектира строяща се нова птицеферма южно от Пхенян и призова за подобрения в остарялото според него местно птицевъдство, предаде Асошиейтед прес.

Севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА не уточни кога Ким е посетил строежа в Куанджу и не спомена дали той е коментирал водените от САЩ международни санкции срещу ядрената програма на страната.

Още по темата

КЦТА цитира изявление на Ким, че новата птицеферма ще произвежда "хиляди тонове вкусно качествено месо и десетки милиони вкусни качествени яйца" годишно и ще подобри значително хранителните навици на севернокорейците.

Севернокорейският лидер определил обекта като модел за модернизиране на птицефермите в останалата част от страната, които по думите му са изостанали и повечето са на по повече от 20 години.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

22

комунист

преди 2 години

Другарят Ким ще направи така , че кокошките вече да снасят яйца с формата на червена петолъчка !

21

Селски пръчкииии

преди 2 години

Ей това е лидер, той говори а послушковците записват в тефтерчетата, да няма после, не чух и не разбрах,. Само за година жълтурко трябва да дойде в България и ще ни вкара в правия път за столетия напред!!!

20

православен патриот

преди 2 години

Велик е Ким !!! Поклон от един български патриот !!!!!