Снимка: БГНЕС

Двама души са арестувани в Монтана за изнудване на 56-годишен мъж. Те искали мъжът да изтегли от банка и да им предаде 20 000 лв., съобщиха от ОДМВР - Монтана.

На 16 юли около 09.00 часа в сектор "Противодействие на икономическата престъпност" на ОДМВР - Монтана е получен сигнал от служител на банка в областния град, според който 56-годишен клиент от с. Септемврийци, общ. Вълчедръм, заявил на гише в банката, че двама мъже от с. Владимирово чрез заплахи спрямо живота и здравето на него и майка му го принуждават да изтегли 20 000 лв. от личната си банкова сметка и да им ги предаде.

Двамата нападатели го довели в Монтана и го чакали в района на банката. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени и за държани 35-годишен жител на с. Владимирово, общ. Бойчиновци, и 26-годишен от с. Глава, общ. Червен бряг, обл. Плевен.

При последвалото претърсване на имот в с. Владимирово са иззети пръстови отпечатъци от автомобил "Фолксваген Голф" без регистрационни табели и 5 патрона. По случая са разпитани свидетели и е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase