Снимка: БГНЕС
Общ преглед
 
Втора вечер на протести и размирици пред парламента на Сърбия. Недоволството е срещу начина, по който властите се спряват с пандемията. Демонстрантите хвърлиха факли по сградата на Скупщината в Белград. Според Б92 начело на протеста са представители на опозиционния "Съюз за Сърбия", предаде БНР. 
 
Телевизия Ен-1 съобщава за намеса на жандармерията и пострадали сред протестиращите. Силите на реда са използвали сълзотворен газ. От своя страна протестиращите са ги замеряли с бутилки.
 
10 полицаи са пострадали при безредиците в Белград, съобщи сръбският вътрешен министър Небойша Стефанович. Състоянието на един от служителите на реда е тежко, обясни на брифинг министърът. Той отбеляза, че полицията накрая е успяла да установи контрол, а през нощта по улиците на сръбската столица ще има патрули. Стефанович определи случилото се като опит за завземане на властта без волята на народа, без избори и без демократична процедура.
 
Междувременно в Ниш протестиращи хвърляха камъни по сграда на полицията и изпочупиха стъклата на няколко автомобила на силите на реда.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар