Кадър: Bulgaria ON AIR

Пловдив празнува. С шествие по улиците на града показват Купата на България, спечелена от футболистите на "Локомотив" (Пловдив).

Трофеят, който футболистите спечелиха на 30 юни, е в Пловдив. За втора поредна година спортисти, треньори и фенове тръгват на черно-бяла фиеста по улиците на града, този път обаче при засилени мерки за сигурност.

Здравният министър за пореден път призова за разум и спазване на противоепидемичните правила. "На базата на един критичен анализ на ситуацията да намалят до минимум масовите мероприятия, защото забелязваме, че след масови мероприятия заразените се увеличават", коментира Кирил Ананиев.

И ако след мача срещу ЦСКА футболистите си тръгнаха с Купата, а организаторите получиха солидна глоба в размер на 3 000 лева за нарушаване на правилата, днес дистанция и маски - има. От общината в Пловдив заявиха, за Bulgaria ON AIR, че ще следят за това при срещата с кмета на града Здравко Димитров футболистите задължително да са с маски и да спазват дистанция.

"Най-големите фенове са тези, които са създали всичко това. Тази купа е по-трудно спечелена, защото победихме силни отбори", каза президентът на "смърфовете" Христо Крушарски.

Коментари Напиши коментар

10

Атанас Велмазов

преди 1 месец

Честито на цял Пловдив за извоюваната купа, напълно заслужена ! Унизиха категорично Литекс , сега им е време да празнуват, желая им още много успехи!

9

Т.Петков

преди 1 месец

И защо трябва да се събират толкова много хора на едно място - да разлира се, за да се изкефят на нещо си и събирането им да допринесе за още заболели от коронавирус, вкл. може би и за още смъртни случаи. Къде останаха думите на премиера, че ако не се спазват правилата, стадионите отново ще бъдат затворени за феновете....Празни приказки, но думите отлитат...

8

Кво толкова

преди 1 месец

Даже не разбрахме, защо е цялата олелия.
Сякаш, че националният е на полуфинал на световното.
Просто купа. Тази година ще са те, догодина други.