Снимка: БГНЕС

Северна Корея обяви, че прекъсва всички канали за комуникации с Юга, включително горещата линия между лидерите на двете страни.

Пхенян уточни, че това е първа от цяла серия мерки срещу Южна Корея, която определи като "враг", пишат от БНТ.

От днес прекъсват и ежедневните обаждания в офиса са свръзка на севернокорейска територия. Двете държави създадоха тази служба като опит за намаляване на напрежението преди две години.

Северът прекъсва и каналите за връзка между военните. Офисът за връзка беше затворен през януари като част от мерките срещу коронавируса и оттогава двустранните контакти се подържат чрез две ежедневни телефонни обаждания в 9 и 17 часа. Миналата седмица сестрата на Ким Чен Ун заплаши да затвори офиса, ако Югът не попречи на групи от бегълци да разпространяват антиправителствени позиви на Север.

Ким Йо Чонг определи позивите като враждебен акт, който нарушава споразуменията между двамата лидери от 2018-та.

Коментари Напиши коментар

7

Тони

преди 2 години

Маршала се гаври с южняците и така трябва, няма да целува оная работа на ''демократите'' от запада ! Да живее Маршал Ким Чен Ун- най-великият ръководител и държавник на всички времена !

6

Анонимен

преди 2 години

Елементарният Запад нищо ново не може да измисли - винаги използва и най-малкото разведряване, за да усили идеологическата и подривна дейност. Жалко за недеждите за мир и разбирателство на Корейския полуостров.

5

Анонимен

преди 2 години

Да ти се iзпразня на прическата, Кими.