Снимка: БГНЕС

Близо 3 години близките на убития Алекс Алексиев от Бяла търсят справедливост. 18-годишното момче беше убито при спречкване след дискотека през 2017 година. Присъдата на обвинения в убийството Валентин Маринов беше намалена от 20 на 4 години затвор.

Още по темата
Приятели и роднини на Алекс отново се събират с призив за по-строго наказание. Делото се очаква да приключи окончателно във ВКС. Първо Маринов бе осъден на 20 години затвор от Окръжен съд – Русе. Адвокатът му обаче обжалва решението и иска преквалификация на деянието.

След това делото се гледа в Апелативен съд – Велико Търново, където съдебния състав прие, че става дума за нанесена лека телесна повреда, вследствие на която 18-годишното момче почива.

Веднъж ВКС върна делото на апелативните съдии във Велико Търново, тъй като определената от тях присъда от 3 години затвор предизвика голямо недоволство в Бяла.

"Чувството за безнаказаност води до още престъпления. Двамата от групата, която преби Алекс преди 3 години в момента са в русенския арест за изнасилвания, отвличания, побои", обясни пред Нова тв Панайот Панайотов, свяко на Алекс.

Той допълни, че хората от Бяла се притесняват от потвърждение на 4-годишната присъда. В този случай Валентин Маринов ще излезе след по-малко от година.

Недоволните от решението на Апелативен съд – Велико Търново настояват да бъде потвърдена присъдата, определена от Окръжен съд – Русе. Апелативната прокуратура също протестира решението на апелативните съдии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase