Снимка: БГНЕС

Близо 3 години близките на убития Алекс Алексиев от Бяла търсят справедливост. 18-годишното момче беше убито при спречкване след дискотека през 2017 година. Присъдата на обвинения в убийството Валентин Маринов беше намалена от 20 на 4 години затвор.

Още по темата
Приятели и роднини на Алекс отново се събират с призив за по-строго наказание. Делото се очаква да приключи окончателно във ВКС. Първо Маринов бе осъден на 20 години затвор от Окръжен съд – Русе. Адвокатът му обаче обжалва решението и иска преквалификация на деянието.

След това делото се гледа в Апелативен съд – Велико Търново, където съдебния състав прие, че става дума за нанесена лека телесна повреда, вследствие на която 18-годишното момче почива.

Веднъж ВКС върна делото на апелативните съдии във Велико Търново, тъй като определената от тях присъда от 3 години затвор предизвика голямо недоволство в Бяла.

"Чувството за безнаказаност води до още престъпления. Двамата от групата, която преби Алекс преди 3 години в момента са в русенския арест за изнасилвания, отвличания, побои", обясни пред Нова тв Панайот Панайотов, свяко на Алекс.

Той допълни, че хората от Бяла се притесняват от потвърждение на 4-годишната присъда. В този случай Валентин Маринов ще излезе след по-малко от година.

Недоволните от решението на Апелативен съд – Велико Търново настояват да бъде потвърдена присъдата, определена от Окръжен съд – Русе. Апелативната прокуратура също протестира решението на апелативните съдии.
 

Коментари Напиши коментар

18

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 1 година

повремето на соца за убийство разтрелваха имаше ред закони

17

муспи

преди 1 година

А знаете ли че съдебната система е еврейски гешефт, както медиите, правителствата и всичко дето мърда!

16

КАК 4 ГОДИНИ, БЕ ?!?

преди 1 година

Този да не би да е тригодишен и да не знае какво може да се случи, ако удари по такъв начин някого?Защо тогава ограничават правото на мотоциклетистите на свободно придвижване, гарантираното от Конституцията и от Хартата на човешките права и не им разрешават да си джиткат за респект през някои маали, пък ако причинят някому по невнимание лека телесна повреда, да получат само по една година условно, защото за лека телесна повреда, причинена при умишлен побой и довела до смърт се дават 4 години?