Снимка: БГНЕС

От полунощ отпадна забраната за влизане в България от Турция. Временната забрана за влизане на територията на България беше въведена на 24 април, припомня БНР.

Изключени от забраната бяха тежкотоварни автомобили, превозни средства със специален режим на движение, автомобили, превозващи хора, нуждаещи се от лечение и автомобили, изпълняващи хуманитарни мисии.

Още по темата

Външният министър Екатерина Захариева предупреди, че дори и след отпадането на забраната, гражданите, пътуващи между България и Турция, ще бъдат поставяни под карантина във всяка от двете държави при всяко преминаване на границата.

Междувременно в югоизточната ни съседка беше отбелязан най-значителният спад в новорегистрираните случаи на коронавирус за последните 20 дни. Запазва се и тенденцията броят на излекуваните пациенти да надхвърля броя на новите случаи.

За седми пореден ден намалява броят на починалите вследствие на коронавируса в Турция. Броят на загубилите живота си спадна под 100 за пръв път от 13 април насам. С тях общият брой на жертвите на новия вирус в страната надхвърли 2800 души.

Новите потвърдени случаи в последното денонощие са под 2400, с което общият брой заразени достигна 110 000 души. Същевременно над 3500 пациенти са били излекувани в изминалите 24 часа, с което общият брой на оздравелите е над 29 000 души.

В полунощ довечера изтича третата поредна забрана за излизане от домовете в 31 големи града в страната. Властите по-рано обявиха, че най-вероятно към края на май животът в страната ще започне да се връща към нормалното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase