Снимка: МВР

Арестуваха осем мъже, които да изнудвали жена, която се нуждаела от кръв за свой болен роднина.

Акцията на столичните полицаи е била проведена на 30 март, съобщиха от МВР.

В хода на разследването е изяснена самоличността на двама от тях, отправили заплахи срещу жената.

На другия ден са открити и задържани още 6-ма, за които има доказателства, че са се опитвали да предоставят кръв срещу заплащане на нуждаещи се лица пред Националния кръвен център.

Всички вече са в ареста и с обвинения за незаконна търговия с кръв и за принуда.

Мярката им за неотклонение засега е 72 часа, като след изтичането й, ще бъде внесено СРС ще поиска да останат за постоянно зад решетките.

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 7 месеца

Тия си търгуват там от години, но никой не ги закача. Дано сега покрай този ад в цял свят да разберат, че със здравето не може да се търгува и това е порочно. Имахме една прекрасна здравна система която беше унищожена. Не може като влезнеш за едно нещо в болница да не ти обръщат внимание на другите заболявания. Не може да превръщат докторите в търговци, те са доктори. Държавата трябва да им осигури всичко. Субсидията на депутатите, трябва да бъде за здравето на всички

27

Анонимен

преди 7 месеца

Трябва да се премахне задължението при операция да се дава задължително кръв от един, двама или повече човека. Вместо това да се въведе плащане за дарена кръв и тези дето сега ни изнудват да си получават парите веднага след като дарят кръв. Сега системата е, че един преговаря с теб колко ще платиш за тази бележка, друг дава кръв, а бележката я взимаш от трети срещу парите.

26

Анонимен

преди 7 месеца

Системата е порочна.