Снимка: БГНЕС

Тригодишното дете, починало в Асеновград на 9 март, е било убито, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

В деня на инцидента бе образувано досъдебно производство, което първоначално бе водено за евентуално причиняване на смърт по непредпазливост. С акт на главния прокурор разследването бе възложено на Националната следствена служба.

Установен като извършител на деянието е 22-годишен мъж от Асеновград, живял на съпружески начала с майката на починалото дете. Спрямо него са повдигнати две обвинения за това, че умишлено е умъртвил малолетно лице и че се е заканил с убийство на майката на детето, за да не издаде стореното от него.

В хода на разследването са били извършени огледи, разпитани са били свидетели, включително пред съдия, били са приобщени веществени доказателства. Назначени са съдебномедицински експертизи.

При аутопсията на трупа на детето са установени множество травматични увреждания, включително: тежка гръдна и коремна травма, кръвонасядания на меките черепни покривки и по цялото тяло. Като причина за смъртта се определя тежката съчетана травма, резултат от нанесен от обвиняемия побой.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Най-тежкото, предвидено от закона, наказание за извършените престъпления, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase