Снимка: Pixabay

Веска Хаджиева е осъдена на 9 години затвор, след като на 13 януари миналата година удуши мъжа си Костадин във външната им баня в пловдивското село Труд, съобщи в. Монитор. Окръжен съд в Пловдив издаде присъдата, която може да бъде обжалвана.

След направена съдебно-медицинска експертиза е установено, че причина за смъртта е асфиксия, която е получена при притискане на шията на жертвата. Жената е призната за виновна за умишлено убийство.

Веска и мъжът й дълги години били женени, но след смъртта на сина им преди 5-6 години отношенията им се влошават. Съпрузите продължили да живеят в една къща, но на различни етажи. На 13 януари 2019г. Веска търсела ключовете си и тъй като не ги намирала попитала мъжа си дали ги е виждал. Той отвърнал, че няма представа къде са и да си ги търси сама. По- късно същия ден Костадин поканил гости, които били негови приятели и съседи. Той им споделил, че на другия ден ще ходи до Пловдив, за да си направи медицински изследвания.

След няколко часа гостите си тръгнали, а Костадин влезнал в банята да се изкъпе. Съпругата му го последвала със същия въпрос за ключовете. Така се разраснал и скандал между тях, след което Костадин взел дървения си налъм и посегнал на жена си. Веска успяла да вдигне ръката си, за да се предпази, а в същото време Костадин изпуска налъма си и той чупи огледалото в банята. Парчетата стъкло наранили мъжа по краката. Караницата бързо преминала в сборичкване, при което и двамата паднали на пода. Веска успяла да хване мъжа си за врата и стискала, докато той не спрял да диша. След това счетоводителката използвала хавлиена кърпа, за да забърше банята и я изхвърлила в боклука.

На следващия ден Веска отишла на работа сякаш нищо не се е случило. Приятелите на Костадин го потърсили и го открили мъртъв в банята. Два дни по-късно за престъплението бе арестувана съпругата на жертвата. Веска може да обжалва присъдата си пред Апелативния съд в Пловдив в 15-дневен срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase