Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Само в рамките на един ден - 86 са смъртните случая в Китай заради новия коронавирус. В страната е починал и американски гражданин, съобщи Bulgaria ON AIR.

Освен в Китай, заболяването е регистрирано в 27 страни. Броят на заразените в Китай надхвърли 34 500 души, починалите са 720 души - всички в континентален Китай, а оздравелите - повече от 2000.

60-годишен американски гражданин е издъхнал в Ухан - градът, къде се появи новият щам на коронавирус. Вашингтон обяви, че имат готовност да предоставят финансова помощ за овладяването на заразата.

"Правителството на Съединените щати е готово да изразходва до 10 милиона долара за подпомагане на Китай и други засегнати страни, както и на Световната здравна организация за борба с новия коронавирус", заяви специалният американски пратеник Стивън Бигън.

Според центъра за контрол и превенция на заболяванията на Съединените щати в момента на територията на Китай заразата е извън контрол. А хората, желаещи да влязат на американска територия, преминават през специални системи за проверка на латищата.

Извън пределите на Китай са потвърдени два смъртни случая. Китайски гражданин е идъхнал във Филипините. Мъж е починал и в Хонконг, където всеки, който пристига от конинентален Китай, трябва да се изолира в период от две седмици.

Всеки, който не спазва карантината, е заплашен от затвор.

Първият японец, който се зарази от коронавирус на територията на страната, днес бе изписан от болницата, съобщи ТАСС, като се позова на агенция Киодо.

60-годишният шофьор на туристически автобус, който бе приет в болница в края на януари в префектура Нара, е преминал курс на лечение и благополучно е изписан. Това бе първият случай на територията на Япония, при който предаването на болестта е станало от човек на човек - шофьорът е возил туристи от китайския град Ухан.

В момента на територията на Япония са установени 89 случая на заразени с коронавирус, включително 64 пътници на круизния кораб "Даймънд принсес", който е под двуседмична карантина в пристанището Йокохама, съобщава БТА.

В края на декември китайските власти регистрираха в град Ухан епидемия от пневмония, причинена от коронавируса 2019-nCoV.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

155

Един

преди 4 години

Нещо ни будалкат!Уж от обикновен грип умирали повече ,отколкото от корона вирус, нооо...я кажете при кой обикновен грип ситуацията е такава!Баш като във филма "Зараза".Тия със специалните предпазни костюми кога са се явявали при обикновен грип?Ами военните патрули по улиците?Ами дезинфекцията на пътниците от самолетите?Хайде да ги разправят на някой друг!Много по-зле е от това,което официално се говори.Така ми изглежда на мен.

154

Анонимен

преди 4 години

Единствено окситоцинът предизвиква емпатия у мъжете, а той се повишава, когато на мъжа му се роди рожба и има кого да прегръща. Последното важи и за жените. Не е случайно, че лишените от ласка жени са зло-били.

153

Анонимен

преди 4 години

Естествено, че за агресията значение има тестостеронът. Той е най-висок при не-грите, после сте средиземноморският тип мъже, белите бели и накрая жълтите.

fallback