Снимка: Pixabay

Столични полицаи са разкрили извършители на противозаконно отнемане на лек автомобил. В хода на разследването е открит и втори автомобил, обявен за издирване. Задържани са двама мъже, на които е повдигнато обвинение, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Още по темата

Разследването на случая започнало след получен сигнал за противозаконно отнет на 14 януари лек автомобил „Нисан – Джук“. Незабавно е планирана специализирана полицейска операция с цел установяване на инкриминирания автомобил и задържане на извършителите.

В хода на полицейските действия отнетата кола е открита в хале в кв. „Драгалевци“. На място са задържани двама мъже, на 44 и 45 години. Първият е криминално проявен и осъждан за престъпления, свързани с МПС.

При последвалите издирвателни действия, предприети от служители на СДВР, на адреса на 45-годишият мъж е установен укрит друг лек автомобил - „Рено“ , обявен за национално и международно издирване. Униформените иззели мобилни телефони, СИМ карти, лекия автомобил „Нисан – Джук“, регистрационни табели, ключ за „Нисан“-а и инструменти за разкомплектоване на автомобили.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase