Снимка: МВР

Полицаи от Ямбол са задържали 61-годишен мъж за убийство на млада жена, съобщиха от МВР.

Разследването е започнало в нощта срещу 11 ноември след постъпил сигнал в полицията, че в къща в областния град е намерено тяло на 35-годишна жена със следи от насилие.

На адреса са изпратени криминалисти и Бърза помощ. Сформиран е разследващ екип за изясняване на всички факти и обстоятелства около случая.

На местопроизшествието са извършени процесуално-следствени действия, образувано е досъдебно производство. Предприети са оперативно-издирвателни действия за разкриване на извършителя.

В резултат на извършената за кратко време голям обем работа е установена съпричастността към деянието на 61-годишен мъж от града. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

На 11 ноември в хода на досъдебното производство мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по НК и с прокурорско постановление е задържан за срок от 72 часа. Процесуално-следствените действия продължават под ръководството на Окръжна прокуратура - Ямбол.

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 2 години

На няколко пъти обитателите влизали в остри спорове, чували се крясъци и псувни, но в нощта на убийството нямало нищо подозрително. На този етап задържаният Сотиров, който бил заварен в състояние на алкохолно опиянение отказва да дава показания, сигналът е бил подаден на телефон 112 от сестра му, която открила окървавената и вече мъртва Николинка в използваната от нея стая на жилището.

5

Анонимен

преди 2 години

В хода на обиска минути след получаването на сигнала криминалистите са открили в къща, недалеч от центъра на града мъртвото тяло на 35-годишната Николинка Василева, която от години се скитала по улиците и често злоупотребявала с алкохола. Смъртта според съдебните медици е настъпила час по-рано в резултат на няколко удара с брадва по главата. Според съседи Николинка от няколко седмици живеела в една от стаите на къщата, собственост на безработният Димитър Сотиров и сестра му. На няколко пъти обитателите влизали в остри спорове, чували се крясъци и псувни, но в нощта на убийството нямало нищо по

4

Шопо

преди 2 години

Ооо,оо ,о ромалеее