Снимка: архив, Reuters

Над 50 души, предимно деца, пострадаха при нападение със сода каустик в детска градина в Китай, предаде Франс прес, като се позова на властите.

Атаката била извършена вчера следобед в югозападната провинция Юнан. По информация на общинските власти 23-годишен мъж на име Кун е нахлул в детска градина и е посипал със сода каустик деца и възпитатели.

Петдесет и едно деца и трима възрастни са приети в болница. Двама души са тежко пострадали, но животът им не е в опасност, предаде БТА.

Заподозреният е бил арестуван по-малко от час след нападението.

"Родителите му са се развели, когато е бил дете. Липсата на семейна топлота го е направила психически лабилен", каза в комюнике кметството на града, където се намира детската градина.

 

Коментари Напиши коментар

2

xaxa

преди 2 години

Ако това не дай си боже се случи във България и тоя тръгне да бяга тия наште коубои 3 дни и 3 нощи ще го търсят под дърво и камък и накрая ще кажат по новините ,че се е самоубил във някое мазе а той всъщност вече ще бъде някъде много, много надалеч.

1

Едно

преди 2 години

леко уточнение. Тъй като в Китай разни НПО-та не предат, сега на тоя жална му майка. Ако искате да залагаме каква ще му е присъдата. Ако стигне до съд де.