Снимка: Reuters

Изборът на Турция за място на новия завод на Volkswagen вече води и до първите промени в автопарка на управляващите. Местните чиновници от Партията на справедливостта и развитието на президента Реджеб Ердоган трябва задължително да преминат на Volkswagen Passat, след като досега ползваха модели на Audi, съобщава AutoMedia.bg.

Заповедта на президента е в сила от 1 октомри, като тя засяга най-висшите му съпартийци. Те трябва задължително да преминат на новото поколение на VW Passat, като по този начин ще подкрепят местното производство. Това явно е част от споразумението с ръководството на германския концерн и придставлява сериозна пиар-акция за марката Volkswagen и за VAG. Засега заповедта се отнася само за висшето ръководство и включва 19 нови автомобила.

Подмяната на автопарка на управляващите ще продължи до края на годината, когато изтича договора за автомобилите Audi. Според експерти това ще доведе до прецедент и примерът на висшето ръководство ще бъде последват от хиляди чиновници на по-ниски нива в йерархията.

Новият завод на VAG в Турция ще се специализира имено в производството на новия VW Passat, на който ще се пада около 2/3 от продукцията. В предприятието ще се сглобяват и модели на Skoda.

Очакваният обем на производство е 300 000 бройки на година, като за целта ще бъдат открити 5000 нови работни места.

Коментари Напиши коментар

61

Fate

преди 2 години

Бъдещето не е ли на ел автомобилите ? Или това не важи за фв ? Сигурно разработват модели на кюм юр

60

Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ

преди 2 години

Що да не си купя Фолксваген от Турция!?????Ами , то повечето части за коли се внасят от Турция , щото хората са си закупили патенти за да ги произвеждат.ДАЖЕ СЕ РАДВАМ , ЧЕ ЗАВОДА Е ПРИ КОМШИИТЕ .ЩЕ КУПУВАМЕ ОТ ТАМ!НЕКА БАЛЪЦИТЕ КУПУВАТ ОТ 3000-км.РАЗТОЯНИЕ .ТУРСКАТА ТЕХНИКА И ОРЪЖИЕ СА СТРАШНО ДОБРИ!

59

Оф

преди 2 години

Праз не праз,но Те показват на VW ,че са уважили техният избор и първите купуват VW и народа като цяло и той ще предпрочете VW като техните управници използват VW/Видимо като народ нещо ни липсва,щом има таквиз коментари ..... .