Снимка: Reuters

Руското вътрешно министерство заяви, че бивш служител на Кремъл, за когото някои медии твърдят, че е бил агент на ЦРУ, е официално обявен в неизвестност и че полицията го издирва, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Медии в САЩ съобщиха, че агент на ЦРУ, който е работел в руското правителство, е бил изведен от страната и закаран в САЩ през 2017 г. Руският в. "Комерсант" заяви, че това може да е бил Олег Смоленков, който изчезна заедно с жена си Антонина и трите им деца по време на почивка в Черна гора през юни 2017 г.

Според американски медии Смоленков е бил изведен от Русия, защото ЦРУ се е опасявало, че може да бъде разкрит, а докато е работел в руското правителство е имал "достъп до най-високото равнище в Кремъл".

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков потвърди, че преди няколко години Смоленков е работел в президентската администрация, но е бил уволнен.

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 1 година

Това не може да бъде. Само Русия има шпиони, а почтена страна като САЩ - не.

30

Анонимен

преди 1 година

Скоро ще изведат и Путин !

29

Анонимен

преди 1 година

До Изведен от странатаТе първо са го извели от Русия в Черна гора и после от там в Америка. Така стават тези работи, по заобиколен начин.