Кадър: BBC

Английски гражданин е задържан днес за блудство с деца от ромската махала в Сливен, заяви за БТА говорителят на Окръжна прокуратура - Сливен Ваня Белева.

Още по темата
Мъжът е на 44 години с инициали Д.Х. и живее в квартал "Надежда" в Сливен. Както Dnes.bg съобщи, в британските медии по-рано днес се появи информация, че осъденият за педофилия англичанин Даниел Ериксон - Хъл се е спасил от британското правосъдие, като е станал пастор в ромската махала в града на стоте войводи.

Пребиваването му в страната обаче е законно. По думите на прокурор Белева, той е познат на прокуратурата, тъй като през 2016 година е била получена европейска заповед за арест от Великобритания за предаването му във връзка с разследване за сексуални престъпления. След излежаване на присъдата си, лицето се е върнало отново в България.

В Сливен мъжът имал регистрирано сдружение, като се занимавал с проповедническа дейност.

Срещу него е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура - Сливен за извършени блудствени действия с повече от две малолетни лица. Мъжът е задържан за 24 часа, предстои да му бъдат повдигнати обвинения, като ще бъде поискана мярка за задържането му под стража за 72 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase