Снимка: Pixabay

 Сам по себе си фактът, че България е на финалната права в избора на дестинация за новия завод на Volkswagen, е успех, но страната ни има нужда от повече административна готовност за поеманеот на подобна сериозна отговорност към една от най-мощните компании в света. Подобно мнение изрази доц. д-р Косьо Стойчев от СУ „Св. Климент Охридски“ в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„България може и трябва да произвежда автомобили, въпросът е дали е необходимо да влезе във високия клас от първа стъпка, или не трябва да се започне с производство на по-лесни и по-масови автомобили“, коментира доцентът.

У нас има нужда от множество подобрения, които да послужат за по-добра основа, на която да можем с далеч повече аргументи да приветстваме по-нататъшна инвестиция от подобен мащаб, смята още преподавателят от СУ.

„Административно ние трябва да се подготвим малко по-сериозно. Заделянето на земя не е достатъчно, както и близостта на град с определено количество население, което потенциално би могло да работи в един такъв завод“, продължава доц. д-р Стойчев.

Цялото интервю може да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase