Снимка: Pixabay

Спадът в жизненото равнище на руското население и понижената покупателна способност са водещи фактори за намалението на посещенията на руски туристи у нас.  Това каза Георги Минчевпредседател на УС на БРТПП /Българо-руска търговско-промишлена палата/, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Той коментира определянето на втори въздушен превозвач по самолетната линия Варна-Москва-Варна, изказвайки убеждение, че туризмът ще бъде печеливш от решението. При тази традиционна въздушна връзка впечатление прави относително високата цена спрямо други сходни дестинации в Европа. Освен това тя е пределно запълнена с пътници, каза още гостът.

Минчев изтъкна, че България е под сериозна конкуренция от страна на по-изгодни и не по-малко привлекателни туристически дестинации. Според него за съжаление през годините българският туризъм трудно успява да формира собствена ярка идентичност. "Имаме добър пример, но той е по-скоро локален. Въпреки това се усеща инвестиция в човешкия капитал, мениджмънт, създаване на продукт. Има и подобрена среда на комуникация с правителството и местните власти за разрешаване на въпроси, но процесът се случва бавно", каза още той.

"Гърция е по-скъпа дестинация от Турция, но тя "краде" не само руски, а и български туристи, и то при ненаситена леглова база на родното Черноморие това лято".

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase