Снимки: Reuters

"Хей, Ердоган, арогантният тиранин на Турция, не си мисли, че сабите на войниците на халифата са далеч от теб."

С тази заплаха се обърнаха войниците на ИДИЛ към президента Реджеп Тайип Ердоган във видео, публикувано късно снощи, съобщава БТА.

"Знай, че това, че стоиш в редиците на кръстоносците, няма да ти помогне срещу войниците на халифата", заявява боец от групировката, говорещ на турски език. Той е заобиколен и от двама мъже с автомати, а зад тях се вижда знамето на ИДИЛ.

Видеото бе разпространено около три месеца, след като лидерът на ИД Абу Бакр ал Багдади, бе заснет във видеоклип, в който се вижда как държи папка с надпис "Вилает Турция".

"Ислямска държава" е извършила редица кървави терористични нападения в Турция. Последният от тях беше в нощта на Нова година, когато мъж уби 39 души в нощен клуб в Истанбул. А през юни тази година, властите в Турция залавят 20 души свързани с групировката, за които се предполага, че са искали да извършат нов атентат.

Във видеото, джихадистът заявава, че "Ислямска държава ще продължава да се бие, докато не направи религията на Алах доминантна по целия свят".
 

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 1 седмица

Бойци на ИД се биха срещу кюрдите
...
Биха се ама наужким. След като планът на американците с ИД не се осъществи джихадистите облякоха кюрдски униформи. Къде мислиш изчезнаха хилядите джихадисти? Освен това ИД не са извършили нито един терористичен акт в САЩ и Израел.

35

ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА

преди 1 седмица

Бадади е Холивудски *** :)))
ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААА

34

Прах в очите

преди 1 седмица

Ердоган е генерал от ИДИЛ. Няма да го пипнат, защото той води Турция към шерият. Пушилката е за простолюдието. На интелигентните хора в Турция всичко им е ясно. Дано се преборят за светската си република.